Telefon računovodstvo 05 7000 313
 

5. 12. 2019: OPB – Sladki četrtek 3

Za nami je 3. sladki četrtek. Namenjen je bil pripravi testa, za katerega smo uporabili belo moko, mleko, maslo, jajčni rumenjak, sol in kvas. To so osnovna živila, ki jih izberemo, če želimo pripraviti boljše testo za praznične slovenske sladice.
poticepotica
pehtranova, medena, orehova, makova, ocvirkova, drobnjakova, luštrekova, sirova in druge
pincapinca
pinca je tipična velikonočna sladica oziroma bolje rečeno sladek kruh,       včasih osnovni recept popestrijo z rozinami in kandiranim sadjem),
podprtnikpoprtnik
je zelo stara vrsta obrednega kruha, ki so ga pripravljali in ga še pripravljajo ob božičnem času, je bil bogato okrašen s testenim okrasjem
Učenci 4. razreda, ki obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja so se zopet izkazali. Do izraza je prišla njihova spretnost, natančnost in sposobnost oblikovanja. Naše delo jih je zopet obogatilo in pridobili so nič koliko izkušenj in kmalu bodo postali pravi mojstri.
Ker se z našim ponovnim prispevkom oglasimo šele v januarju 2020, vsem ljudem dobre volje želimo srečno novo leto.
učiteljica Helena
(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli



 
 
 
 
 
Dostopnost