Učitelji podaljšanega bivanja smo ob povratku v šolo opazili, da je karantena ter delo od doma pustilo velik odtis na vzdržljivosti ter na ostalih gibalnih sposobnosti otrok. V te namen so se vse skupine v podaljšanem bivanju, od 1. do 3. razreda, med 9. 2. in 18. 2. 2021 preizkusile v posebnem »tekmovanju«, katera skupina bo prehodila več krogov okoli šole. Namen »tekmovanja« je bil spodbuditi gibanje in hojo otrok ter izboljšanje vzdržljivosti.

Trasa izziva je potekala okoli šole in je bila 390m dolga. Skupno so v dveh tednih učenci prehodili 205 krogov kar znaša 80km. Največ krogov je prehodil 2.a razred, ki je v tem času prehodil 38 krogov in razdaljo 14,8km.

Učencem je bila tudi obljubljena nagrada za skupino, ki bo prehodila največ krogov. Nagrada je bila ekskluzivna uporaba velike športne dvorane v petek 19. 2. 2021, za celotni čas trajanja podaljšanega bivanja.

Vsekakor je »tekmovanje« uspelo, vendar si vsi učitelji želimo, da bi učenci tudi v prostem času, v spremstvu družine, nadaljevali s hojo ali s kakšno drugo dejavnostjo in si morda izbrali lasten izziv ali cilj.

Aktiv podaljšanega bivanja.

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)