V ponedeljek 18. 10. in sredo 20. 10. 2021 je na naši šoli potekalo popoldansko srečanje za starše učencev priseljencev, ki prihajajo iz drugih držav in se v Sloveniji šolajo prvo leto.

Srečanje je pripravila šolska svetovalna delavka Andreja Penko. Srečanja so se udeležili tudi njihovi otroci, ki jih je v skupini vodila učiteljica ga. Dina Sivčević. Staršem so bile posredovane pomembne informacije o šolanju njihovega otroka, o šolskem sistemu, o naši hiši, lokalnem okolju in pričakovanjih. Medtem pa so njihovi otroci čas preživeli na delavnicah, kjer so se spoznavali, učili slovenskih besed, igrali družabne igre, peli in plesali ter ustvarili plakat.

Na drugem srečanju se nam je pridružila tudi predstavnica Ljudske univerze Postojna, ga. Tina Bazjako, ki je staršem predstavile vse možnosti oz. aktivnosti za učenje slovenskega jezika in vključevanje v lokalno okolje ter jim razdelila tudi gradivo.

Starši so bili s srečanjem zelo zadovoljni. Kot so povedali sami, so bile vse informacije dobrodošle, prav tako pa so dobili odgovore na vsa njihova vprašanja in dileme.

Glede na dober odziv staršev in otrok, bomo s takim načinom integracije staršev priseljenih učencev nadaljevali tudi v bodoče.

Pedagoginja Andreja Penko

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)