Pivka – Krpanov dom; 25. 5. 2022

V sredo, 25. 5. 2022, sta v Pivki na Območnem zborovskem BUMU nastopila Otroški pevski zbor (četrtošolci in petošolci) ter Mladinski pevski zbor naše šole.  Za svoj nastop so pevci, tako kot vsi nastopajoči, pripravili program 8 zahtevnih pesmi.

V sredo, 25. 5. 2022, sta v Pivki na Območnem zborovskem BUMU nastopila Otroški pevski zbor (četrtošolci in petošolci) ter Mladinski pevski zbor naše šole.  Za svoj nastop so pevci, tako kot vsi nastopajoči, pripravili program 8 zahtevnih pesmi. Pevci so svoj program izvedli prepričljivo in ubrano.

Zborovski BUM je letos vseslovenska prireditev, ki se odvija po »delčkih« in po območjih. Tako v Sloveniji poteka 60 koncertov na katerih so in še bodo zapeli 583 pevski zbori (265 otroških, 265 mladinskih) iz slovenskih osnovnih šol.

Po dveh letih premora so se vrnile območne revije pevskih zborov. Letošnja novost je oblika izvedbe revij za otroške in mladinske zbore. Ta povzema Zborovski BUM – prireditev, ki je v Mariboru pred korono že nekajkrat združila do 7000 pevcev iz cele Slovenije – na eni izmed teh je nastopil tudi naš MPZ, ki so ves program zapeli skupaj.

Skupno petje je letos preneseno na območne revije v organizaciji JSKD, na mini Zborovske BUM-e, kjer  bodo pevci iz lokalnega okolja skupaj peli na 60, večinoma zunanjih prizoriščih po Sloveniji od 19. maja do 9. junija . Namen prilagoditve s skupnim repertoarjem in skupnim petjem motivirati pevce in omogočiti čim več zborom nastop v veliki zasedbi, z združenimi močmi oz. glasovi, namesto posameznih nastopov, na katere bi se velika večina zborov zelo težko primerno pripravila zaradi posledic velikih omejitev delovanja šolskih zborov v preteklih dveh letih.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti s svojimi območnimi izpostavami in Zavod RS za šolstvo – kot partner sta organizatorja dogodka.

Naši pevci so se na prireditvi izkazali s petjem, nekaj utrinkov pa si lahko ogledate v priloženih fotografijah.

Učiteljica Barbara Dolgan

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 2)