Neobvezni izbirni predmeti, ki se bodo izvajali v šolskem letu 2022/23


Spoštovani starši!

V skladu z 20.a  členom Zakona o osnovni šoli so v šolskem letu 2022/23 v 4., 5. in 6. razredu na izbiro naslednji neobvezni izbirni predmeti: šport, italijanščina, računalništvo in tehnika.

Šola za učence na podružničnih šolah v Planini, Bukovju in Studenem izvaja pouk iz naslednjih neobveznih izbirnih predmetov: šport

Izbira neobveznega izbirnega predmeta ni obvezna, v primeru izbire pa bodo učenci ocenjeni enako kot pri ostalih predmetih. Obiskovanje je obvezno do konca šolskega leta, torej izpis sredi šolskega leta ni mogoč.

Učenci lahko izberejo največ 2 uri izbirnih predmetov tedensko.

Če želite, da vaš otrok obiskuje neobvezni izbirni predmet vas prosimo, da izpolnite prijavnico in jo oddate razredniku najkasneje do 13. 5. 2022. V primeru, da se za obiskovanje ne odločite, mi prijavnice ne vračate.

Prijava na neobvezne izbirne predmete je mogoča tudi preko portala Lopolis, uporabniško ime in geslo imate na prijavnici.

Glede kakršnihkoli vprašanj me lahko kontaktirate na mail : roberta.gvozdic@osagpostojna.si


PREDSTAVITVE PREDMETOV:

ITALIJANŠČINA

Si že kdaj bil v Italiji? Imaš morda sorodnike, ki znajo italijansko? Ti je ta jezik preprosto všeč in bi se rad naučil osnov sporazumevanja v italijanščini? To možnost ti ponujamo kar na šoli.

Neobvezni izbirni predmet italijanščina je zasnovan predvsem na širjenju besedišča in pridobivanju osnovnih sporazumevalnih zmožnosti. Učenci se naučijo predstaviti sebe in spoznavati druge osebe, opisati svojo družino, šolo in prebivališče, predstaviti svoje najljubše živali in spoznavati ostale živali, znajo opisati svoje prostočasne dejavnosti in športne aktivnosti, dajati osnovna navodila za usmerjanje v mestu, nakupovati oblačila in živila, naročati hrano in pijačo ter veliko več.

Skratka; naslednjič, ko boste v Italiji, boš lahko ravno ti pomagal staršem pri sporazumevanju in jim ponosno naročil kavo v perfektni italijanščini. Zakaj pa ne?

ŠPORT

Program vključuje dejavnosti treh sklopov:

– športne dejavnosti, usmerjene predvsem v razvoj splošne vzdržljivosti, kot so: teki, štafete, suhi biatlon, dejavnosti na snegu, sankanje, pohod…

– športne dejavnosti, usmerjene predvsem v razvoj koordinacije gibanja, ravnotežja, natančnosti in ustvarjalnosti; hokej, igre z loparji, osnove badmintona, namiznega tenisa, hoja s hoduljami, zadevanje tarč, cirkuške spretnosti, rolanje, kolesarski poligon, vožnja s skiroji, igre z žogami,…

– športne dejavnosti, usmerjene predvsem v razvoj različnih pojavnih oblik moči; akrobatika, skoki, igre vlečenja, potiskanja,…

Vsakemu sklopu je namenjeno tretjino časa.

Ocenjevanje je številčno in se ocenjuje učenčev napredek in prizadevnost pri njegovem delu.

RAČUNALNIŠTVO: zloženka (klikni)

Predmet je enoleten,  dejavnosti se izvaja glede na razmere in interese učencev.

TEHNIKApredstavitev (klikni)


(Skupno 2.419 obiskov, današnjih obiskov 1)